Een regenponcho was geen overbodige luxe tijdens de wandeling. Foto: Marion Verhaaf
Een regenponcho was geen overbodige luxe tijdens de wandeling. Foto: Marion Verhaaf

Succesvolle Buurtschappenwandeling

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN – De Buurtschappen Wandeltocht, voorheen Rode Kruis Wandeltocht, leverde mooie plaatjes op voor de wandelaars. Zij volgden de beschrijvingen voor de afstanden over 5, 10, 15, 20 en 25 kilometer.

In totaal namen 373 wandelaars deel aan deze eerste Buurtschappen Wandeltocht. Ieder kreeg een button met foto van de startlocatie als aandenken. De eerste van een hele serie die gebaseerd is op iets uit één van de Buurtschappen van de Gemeente Brummen. Startlocatie was De Kleine Frans in Broek, de rustpunten bij Natuurcamping ‘t Lentinck en bij Bio Boerderij Kruytbosch. Daar kwamen de wandelaars weer op temperatuur met een kopje koffie, thee of warme chocomelk en zelfs een heerlijk kommetje warme soep. Iets waar menig wandelaar gebruik van maakte. 

De meeste inschrijvingen waren voor de 15 kilometer. De natuur nodigde de wandelaars uit foto’s te maken, zoals de regenbogen, reeën, paddenstoelen en de prachtige herfstkleuren die overal al tevoorschijn kwamen.

De organisatie was in handen van WSV Brummen, zij kregen vele complimenten over de prima uitgezette routes. Al waren het door het slechtere weer veel drassige paden ontstaan. De vele vrijwilligers en beschikbaar gestelde rustplekken en sponsoren zijn onmisbaar bij het organiseren van een dergelijk evenement. Daarvoor vanuit de organisatie hartelijk dank.

Op naar onze volgende wandeltocht, noteer alvast de Veluwezoomwandeltocht op 2e Paasdag 2022.