Bram (82jr) en Hennie (81jr) met burgemeester Van Hedel bij hun versierde voordeur. Foto: Marion Verhaaf
Bram (82jr) en Hennie (81jr) met burgemeester Van Hedel bij hun versierde voordeur. Foto: Marion Verhaaf

Bram en Hennie 60 jaar getrouwd

Algemeen

BRUMMEN - Op de vraag naar hun geheim verwijst Bram Martens naar zijn vrouw Hennie Martens-van Heerde. “Niet lang kwaad blijven op elkaar bij een onenigheid,” zegt ze. “Klaar is klaar.” Het stel kwam elkaar tegen tijdens een dansles bij het latere Kromhout in Brummen en samen kregen zij 2 dochters, 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. De 5e is onderweg vertelt Bram trots.

Bram was jarenlang bakker bij verschillende bedrijven in de omgeving en hij bracht met zijn bakfiets het brood in het dorp aan de man. Tot hij met hartklachten thuis kwam te zitten. Hennie werkte als controleur van onder andere granaatkoppen op de plaatselijke fabriek ‘Beckers sons’ en werkte destijds ook aan het apparaat voor de buskaartjes. Zij mocht later de bekende gewichten met een vijltje op gewicht maken. Dit was zeer delicaat en secuur werk waarbij zij handschoenen droeg, om het koper niet aan te tasten.

Samen fietsten ze graag en Bram had een groot aquarium met prachtig gekleurde vissen. “Helaas gingen die door een loodvergiftiging dood. De ombouw had ik geschilderd en de verf bevatte lood. Zo kwam een eind aan deze hobby.”

Met hun dochters gingen zij er vaak op uit tijdens vakanties. Naar de camping in Ruurlo en later maakten zij met hun twee regelmatig busreizen naar Italië, Oostenrijk en ook Hongarije. 

Burgemeester Van Hedel had voor hen de ingelijste originele trouwakte meegenomen, die vol bewondering werd bekeken.