Afbeelding

Kleindierententoonstelling Onze Liefhebberij

Algemeen

BRUMMEN - Waar vorig jaar de kleindierententoonstelling door Corona niet door kon gaan, zet Onze Liefhebberij Brummen dit jaar wel door. In het weekend van 13 en 14 november wordt de jaarlijkse clubtentoonstelling gehouden. Echter zal het dit jaar wel in aangepaste vorm zijn. 

Konijnen, sierduiven en kleine knagers

In verband met de uitbraak van vogelgriep is er door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een landelijk tentoonstellingsverbod voor hoenderachtigen afgekondigd. Voor Onze Liefhebberij Brummen houdt dit in dat er nu helaas geen kippen en kwartels geshowd mogen worden. Ondanks het gemis van deze diergroepen willen de leden van Onze Liefhebberij Brummen de tentoonstelling door laten gaan met de diergroepen die wel geshowd mogen worden. 13 en 14 november kunt u dus wel genieten van de mooiste konijnen, sierduiven en kleine knagers die door de leden van de vereniging worden tentoongesteld. 

Keuring

De ingezonden konijnen, sierduiven en kleine knagers worden beoordeeld door een keurmeesters. Deze keurmeesters beoordelen de dieren op bouw, raseigenschappen, tekening, kleur en conditie en wijzen de kampioenen aan. Voor de fokkers is het altijd een grote eer om een kampioensdier te fokken. 

Openingstijden en locatie

De openingstijden voor publiek zijn zaterdag 13 november van 20.30 - 22.00 uur en op zondag 14 november van 09.30 - 15.30 uur. De dieren zijn te bezichtigen in het gebouw van de Edelzanger aan de Hazenberg 22 B te Brummen. De toegang is gratis en u bent van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te komen bezoeken.

Coronamaatregelen

Tijdens de tentoonstelling is het verplicht om de overheidsmaatregelen na te leven. Publiek wordt bij de ingang gevraagd een bewijs van vaccinatie of een negatieve testuitslag te tonen. Een negatieve testuitslag mag niet ouder zijn dan 24 uur. 

Vereniging Onze Liefhebberij Brummen

Het grootste deel van de leden van Onze Liefhebberij komen uit de gemeente Brummen, maar er komen ook veel leden uit de nabij gelegen plaatsen. De vereniging is niet alleen voor de serieuze fokkers, maar ook voor mensen die enkel voor hun plezier kleindieren houden. Tijdens de tweemaandelijkse clubavonden worden de ins en outs van deze prachtige liefhebberij besproken en kunnen vragen gesteld worden. Regelmatig worden er gastsprekers uitgenodigd om de leden van informatie te voorzien.

Bent u nieuwsgierig geworden neem dan een kijkje op de website www.onzeliefhebberijbrummen.nl, neem contact op via gegevens genoemd op de site, of kom eens langs op een bijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn tweemaandelijks in het gebouw van de Edelzanger aan de Hazenberg 22 B te Brummen, aanvang 20.00 uur. De exacte data zijn in de agenda op de website te vinden.