Afbeelding

70 jaar lid van Herleving

Algemeen

EERBEEK - Het erelid Dinie Dorland-Tabor was op 19 februari 2020 7o jaar lid van zangvereniging Herleving. Door de corona kon ze nu pas gehuldigd worden door de voorzitter van het koor en mocht zij alsnog een mooi boeket bloemen in ontvangst nemen. Zij heeft eind 2020 een glazen bloemenvaas met inscriptie, met uiteraard een boeket bloemen mogen ontvangen namens het koor.

Dinie Dorland was een zeer trouw lid van Herleving en heeft veel voor de vereniging betekent, samen met haar man die jaren deel uitgemaakt heeft van het bestuur en de laatste jaren het secretariaat van de vereniging heeft beheerd. Dinie zingt vanwege haar gezondheid al een paar jaar niet meer, maar is nog steeds erg betrokken bij het wel en wee van haar vereniging.

Veel werd er door de jaren heen bij Dinie thuis geknutseld en vergaderd door het bestuur van het koor. Een van de belangrijkste bezigheden was het jaarlijks vouwen van doosjes en deze dan te vullen met bloembollen zodat de leden dan op zaterdagmorgen konden verkopen aan de inwoners van Eerbeek, deze activiteit heeft de vereniging meer als dertig jaar gedaan.

Als dan de bloembollen ingepakt waren en de routes voor de verkoop waren ingedeeld, zorgde Dinie dat er koffie was met iets lekkers erbij. Herleving is Dinie dan ook veel dank verschuldigd. Onder het genot van een kopje koffie/thee werden er nog vele herinneringen uit die zeventig jaar opgehaald.