Afbeelding

Woningen opgeleverd en daar is de ooievaar al

Algemeen

HALL - In Hall zijn de eerste 14 woningen van 24 stuks in totaal door bouwbedrijf Dijkhof opgeleverd. En prompt verscheen al een ooievaar in een toekomstig voortuintje in het nagelnieuwe wijkje Wheemekamp. Grapje of een voorbode van gezinsuitbreiding bij de prille huisbezitters? In dat laatste geval: fijn voor Hall.

Want ja de woningen waren immers bestemd voor jonge gezinnen. Met jonge kinderen. Of anders wellicht met een kinderwens. Toen een jaar of vijf geleden de openbare basisschool De Vossestaart bedreigd werd met sluiting omdat het aantal leerlingen gestaag terugliep, namen dorpsbewoners een opmerkelijk besluit. Er moesten woningen komen voor jonge mensen. Immers jongeren kwamen toch al moeilijk aan een huis en het dorp op haar beurt kon verjonging gebruiken. Meer kinderen dus en een toekomst voor de school en potentiƫle aanwas voor verenigingen als voetbalclub SHE.

Toen in juli van vorig jaar de scherp geprijsde huizen (want gebouwd zonder winstoogmerk) in de verkoop gingen, waren ze binnen veertien dagen verkocht. Aan jonge mensen inderdaad, met een binding met Hall. En met de eerste ooievaar die is verschenen lijkt het plan om Hall te verjongen alweer een vervolg te krijgen.