Afbeelding

Halloween zamelt geld in voor Eva

Algemeen

BRUMMEN - De voorbereidingen voor het Halloweenfeest op vrijdag 5 november zijn in volle gang. De jongeren van Base toveren Plein 5 om tot een haunted house. Maakplaats the Villa trekt met hun caravans richting Plein 5 om geld in te zamelen voor de operatie van Eva Peelen. Na de griezeltocht door Plein 5 kunnen de bezoekers in en om de caravans activiteiten doen en wat lekkers kopen. 

De tienergroep van de Maakplaats is al weken bezig met het verzinnen van de activiteiten en het maken van de aankleding. Willem heeft een mega spin gemaakt waarin bezoekers hun donaties kunnen doen, Fay en Levy beschilderen kappershoofden voor het blikgooien en Fenne, Femke en Eleonora schilderen de fotoborden. Zo is iedereen druk bezig om er vrijdag een griezelfestijn van te maken. De tienergroep komt elke vrijdag naar de Maakplaats waar ze eerst samen eten en bijpraten en vervolgens aan hun project gaan werken. 

De kinderen die op woensdag en donderdag middag naar de Maakplaats komen, helpen met het bakken van de snacks die voor het goede doel verkocht zullen worden. Zo zetten alle kinderen zich in om geld in te zamelen voor Eva. Eva is een meisje van 18 jaar dat door neurologische klachten alleen in een geluidsdichte donkere kamer in haar bed kan liggen en veel pijn heeft. Ze heeft twee kostbare operaties achter de rug die alleen in Barcelona uitgevoerd konden worden. De kinderen van de Maakplaats gunnen haar een betere toekomst.

Het haunted house gaat op vrijdag 5 november open van 19.30 tot 21.30 in Plein 5. De toegang is gratis en de dresscode is Halloween. Voor de activiteiten voor de inzamelactie wordt een bijdrage van €5,- gevraagd die geheel ten goede komt aan de toekomst van Eva.