Juf Tamara met 'haar kinderen' tijdens een kringgesprek. Foto: Marion Verhaaf
Juf Tamara met 'haar kinderen' tijdens een kringgesprek. Foto: Marion Verhaaf

25 jarig jubileum voor juf Tamara

Algemeen

BRUMMEN – Net van de opleiding af begon juf Tamara bij de Oecumenische School in Brummen. En dan is er ineens al 25 jaar voorbij gevlogen. Op vrijdag 5 november wordt daarbij stilgestaan op haar school. Hoe is een grote verrassing.

Kleuterjuf Tamara stond bij verschillende groepen voor de klas. De eerste jaren groep 3, 5 en 6. Toen ook al wat dagen bij groep 1 en 2. Daar is zij het allerliefst. “Het is prachtig om de kinderen te zien groeien en in de afgelopen 25 jaar heb ik er heel wat in de klas gehad. Nu zelfs de kinderen van oud-leerlingen!” Mooie herinneringen zijn er genoeg. “Bijvoorbeeld het bezoek van Zwiep met de dieren van het park, zo was er ook altijd de levende kerststal. En de vieringen die we samen met alle kinderen, ouders en collega’s voorbereiden en vieren.” 

Onlangs was er de verhuizing naar het nieuwe pand aan de Meengatstraat. “Dat was wel een dingetje. Het nieuwe gebouw had nog geen sfeer en moesten we er samen wat van maken. Volgens mij is dat goed gelukt. En sinds dit jaar in een ruimere school met andere naam, Basisschool De Ontdekking, met het concept waar ik me al jaren erg prettig bij voel.” 

En dat samen is eigenlijk hèt woord voor deze school, ze helpen elkaar allemaal. “De kinderen hebben bijvoorbeeld een ‘Opsteker-ketting’ die zij elkaar kunnen geven om elkaar op te beuren. Dat is tekenend voor onze school.”

De speciale weekafsluiting is een grote verrassing. Na afloop is er in ieder geval een borrel met o.a. oud-collega’s.