Afbeelding

Geslaagde 5e Reünie

Algemeen

BRUMMEN -  Onlangs vond er in de kleine Frans van de Vroolijke Frans een reünie plaats van oud-leerlingen van de Koningin Julianaschool te Brummen. Het betrof de leerlingen die destijds in 1962 de lagere school verlieten.

In 1984 kwam tijdens het afscheid van meester Grouwstra voor het eerste bijeen. Meester Grouwstra kwam in 1961 in Brummen en dus was dit zijn eerste klas met leerlingen. Deze ontmoeting beviel zo goed dat Mark Donatz en Joke Slotboom-Nijk het idee oppakten om een reünie te gaan organiseren. Samen met Jan Woertman, Paul Krijger en vanaf 2015 Rikie Noordermeer-Jansen werd in 1992, 2006 en 2015 reünies georganiseerd.

In maart 2020 zou men dus voor de 5e keer weer bij elkaar komen, maar door Corona werd dit uitgesteld naar uiteindelijk 30 oktober jl. Helaas ontvielen er sinds maart 2020 drie oud-leerlingen ons en konden er 3 oud-leerlingen, die in het buitenland wonen, door de reisbeperkingen er niet bij zijn. Uiteindelijk waren er 18 oud-leerlingen aanwezig in de kleine Frans van de Vroolijke Frans.

Na het welkomstwoord van Mark werd onder het genot van een drankje vele verhalen van vroeger weer verteld, waarna men zich tegoed kon doen aan goed verzorgd koud- en warm buffet. De sfeer was geweldig die avond, het leek wel of iedereen elkaar onlangs nog sprak! Mark beloofd dat over 4 jaar de volgende reünie zal plaats vinden als iedereen de 75 jarige leeftijdsgrens heeft bereikt.