Afbeelding

Jubilarissen bij Kracht & Vlugheid

Algemeen

EERBEEK - Sportvereniging Kracht & Vlugheid zet 2 jubilarissen in het zonnetje. Door de corona pandemie hebben wij dit niet eerder kunnen vieren. Toch kon het bestuur het niet ongezien voorbij laten gaan. Beide dames zijn in de les verrast. 

Coby Ziens is al lid van onze vereniging sinds 1 april 1995. Dit maakte dat zij op 1 april 2020 al 25 jaar lid was van onze vereniging. Op dit moment volgt zij op maandagavond de les Total Body Workout onder leiding van Linda. Dit doet zij nog altijd met veel plezier. 

Marike Gerritsen is als klein meisje van 5 jaar op 1 maart 1970 gestart bij gymnastiek vereniging Kracht en Vlugheid. In maart 2020 was ze dus al 50 jaar lid! Jarenlang heeft zij bij ons geturnd. Toen ze ouder werd heeft Marike samen met haar moeder, zus en dochter nog aan toestelturnen gedaan in een damesgroep, dit onder leiding van Bea. In die damesgroep heeft ze ooit nog een flinke blessure opgelopen. Ze maakte een salto op de tumblingbaan, de landing was keurig. Maar toen ze de baan af wilde stappen, ging het mis, ze brak haar enkel. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen en kon ze verder sporten bij de vereniging.  Onder leiding van Monique Hobrink heeft Marike nog deelgenomen aan “steps” lessen en nu volgt ze al enige tijd lessen onder leiding van Collin. 

Naast actief lid is Marike ook belangrijk geweest voor het voortbestaan van de vereniging. Ze is tot twee keer toe secretaris geweest. De eerste keer van 1996 tot 2007, de tweede keer van 2012 tot 2019. Dit zijn in totaal *6.265 dagen*, oftwel *17,1 jaar*. 

50 jaar lidmaatschap is iets heel bijzonders en daarom is Marike uitgeroepen tot erelid van sportvereniging Kracht & Vlugheid.