Afbeelding

Bijzondere dichtbundel Brummen

Algemeen

BRUMMEN – Uitgeverij Hub Dohmen/Heimdall presenteert op zondag 14 november op Kasteel Engelenburg in Brummen de dichtbundel De fonkeling van licht van Boris Kanen. De bekende Amsterdamse poëet deed inspiratie op tijdens verschillende verblijven in het hotel/congreslocatie op de Veluwe.

De Fonkeling van licht is de afsluiting van een trilogie waarin de mens centraal staat. Eerder verschenen Klanken als de stilte valt (2018) en Veren komen niet uit de hemel vallen (2019). Voor De fonkeling van licht liet Boris Kanen (Nijmegen, 1973) op Kasteel Engelenburg in Brummen inspireren door het leven van alledag, waken, slapen en realiteit. Als deelnemer aan een medische masterclass verbleef Boris Kanen de afgelopen jaren herhaaldelijk op Engelenburg. 

De luxe full colour uitgave is voorzien van een groot aantal foto’s van Kasteel Engelenburg, gemaakt door de fameuze Amsterdamse fotograaf Annet de Graaf. Ze is de eerste en enige door Apple erkende iPhone-fotograaf ter wereld.

Onder de indruk
Hotel Manager Béla Pálma van Kasteel Engelenburg is onder de indruk van de luxe uitvoering van het zogeheten hardcoverboek . “We zijn zo blij met de uitgave dat we een speciale editie hebben laten drukken”, zegt hij. Deze exclusieve versie van de bundel is speciaal gemaakt voor Kasteel Engelenburg en komt niet in de handel. Een versie met een zachte kaft zal wel via de boekhandel in Nederland en België worden verspreid.

De presentatie van De fonkeling van licht begint 14 november om 15.00 uur, de zaal is een half uur eerder open. Op het programma van de vernissage staan onder meer voordrachten van Ruud van Neerven, Anna Djerek en Hans F. Marijnissen. Muzikant Prabath Nanayakkara, a.k.a. Serendib, speelt enkele funky popsongs.