Burendag in Cortenoever. Foto: Peter Leunissen
Burendag in Cortenoever. Foto: Peter Leunissen

Een burendag vol actie in Cortenoever

Algemeen

CORTENOEVER - Wie meedoet aan de landelijke burendag op 25 september krijgt van sponsor DE een pak roodmerk koffie cadeau. Niet genoeg voor de 84 deelnemers in Cortenoever. Daar start de burendag met een fietstocht vanaf Cortenoeverseweg 109.

Meest gestelde vraag: ‘Waar woon jij nu precies?’ Terwijl bewoner Frits van Schagen vertelt over het huis, rennen de zestien aanwezige kinderen lekker rond op het ruime erf. Het huis hoorde voor de aankoop in 1984 bij landhuis Reuversweerd. Het verrast dat het huis zoveel grond heeft, waar de bewoners in 1985 drieduizend bomen en struiken plantten. 

De fietstocht voert vervolgens naar de Dwarsweg waar de groep zich splitst. Gerrit Bouhof laat daar prachtig houtsnijwerk zien en zijn vrouw Thea toont zich een bedreven kantklosser. Intussen wordt er fanatiek touw getrokken en een spel gespeeld bij ’t Gat. Via de eigen weg van buurman Beker voert de fietstocht naar een ovaalbaan iets voorbij de zorgboerderij. Daar geeft buurtgenoot Suzanna Sillem een demonstratie met IJslandse paarden. Bijzonder om te zien hoe deze paarden hoge snelheid maken zonder dat de ruiter uit het zadel komt. De dag eindigt bij boerderij Krabbegat aan de weg naar het Ganzenei 7-9 voor een borrel met creatieve hapjes en een bijzondere expositie van kunstenaar Ronald de Ceuster. De vorige burendag was drie jaar geleden. Het mag wel vaker, vindt men.