Groot feest op locatie Elzenbos in Brummen. Foto: Marion Verhaaf
Groot feest op locatie Elzenbos in Brummen. Foto: Marion Verhaaf

Philadelphia viert 60 jarig bestaan

Algemeen

BRUMMEN -  Stichting Philadelphia is een christelijke organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij hebben locaties door heel Nederland en in Brummen zijn dat er vier. De Stichting bestaat 60 jaar en heeft geld ter beschikking gesteld, zodat iedere locatie zijn eigen feestje kan vieren ter ere van dit jubileum.

De cliënten van Philadelphia in Brummen hebben te maken gehad met de lockdown van hun locaties en zijn getroffen door Covid-19. Een feest was dan ook een zeer welkome gebeurtenis voor hen en hun begeleiding. Dit allemaal aansluitend bij de mogelijkheden van de cliënten per locatie.

Elzenbos

De Elzenbos koos zaterdag 25 september en nodigde tevens familie en belangenbehartigers van hun cliënten uit. Onder het genot van een hapje en een drankje, konden zij weer lekker los gaan tijdens het optreden van zanger Jorny Evers. Daarnaast was er iemand die met ballonnen allerlei figuren maakte en konden zij zelf muziek maken met aanwezige instrumenten. 

“De cliënten zelf hebben ons ook goed meegeholpen met het maken van de,” vertelt Cobi de Vries, namens de Elzenbos feestcommissie. “We zijn heel erg blij dat we weer wat mogen doen en dat het nu weer mag is helemaal fijn natuurlijk.”

De Timp

Op deze locatie werd het feest gecombineerd met de Burendag. Er was een gezellige BBQ waarvoor dus ook de buurt was uitgenodigd. Hier kwam de bekende Pretband Help Ons Bloaz’n voor een gezellig optreden en het enthousiasme werd overgenomen door de 8 cliënten die op deze locatie wonen. Zij genoten zichtbaar van het hele gebeuren. “Het uurtje dat de Pretband kwam optreden was super leuk! En voor de cliënten was dit zo ontzettend fijn, zo vergaten zij even de gebeurtenissen van de afgelopen weken,” aldus de leiding van deze locatie. 

Radeland

Op deze locatie beschikt men over een prachtige binnentuin waar zij regelmatig activiteiten organiseren. Op deze plek hebben zij twee weken geleden hun feest gevierd. Samen met de cliënten en ook die van de naastgelegen zorgboerderij, hebben zij genoten van veel muziek in de tent en de zanger Jorny Evers was ook hier van de partij. 

Grasland

De cliënten van het Grasland hebben in hun eigen huiskamer van de 6 woningen een gezellig samenzijn gehad met wat lekkers bij de koffie en aansluitend een hapje en een drankje. Zij genoten hiervan met familie en de medewerkers. Dit alles in combinatie met het 2 jarig bestaan van het Grasland. “Men was erg blij iedereen weer eens te zien en een activiteit met muziek komt nog,” aldus manager Angela Tiggeloven.

LANDELIJKE VIERING OP DE LOCATIES PHILADELPHIA VAN DIT JUBILEUM