Foto: RHJJongejan
Foto: RHJJongejan

Succesvolle grote Najaarsfair Brummen

Algemeen

BRUMMEN – De Najaarsfair Brummen was een groot succes, door het grote aantal kramen was het zelfs een gezellige wandeling over de Zutphensestraat geworden. Het prachtige weer was dan ook een afscheidscadeautje voor de organisatie, dat dit evenement voor de laatste keer op deze plek liet plaatsvinden.

Binnen een aantal maanden heeft organisator Michelle Zwinenberg een mooie markt weten te realiseren die vanuit de verre omtrek bezoekers en kraamhouders aantrok. Het publiek heeft genoten van deze groots opgezette markt. De Brummense brandweer kreeg veel bekijks, daar konden de kinderen in de brandweerauto’s plaatsnemen en zelfs met echt redgereedschap een fiets doorknippen. Wellicht worden dit potentiële brandweerlieden? Ook de kraam met de leerbewerking en smeden viel in de smaak. Zij gebruikten een grote blaasbalg om het vuur onder de kolen op te stoken en zo hun ijzer heet te maken voor het bewerken met hamers op het aambeeld. Dierenpark ‘t Goor kreeg op de markt o.a. een cheque t.w.v. €760 van Martien Wilbrink door donaties op zijn verjaardag.

Het evenement vond voor de laatste keer op deze plek plaats. Aangezien ‘t Zwientje is verkocht, zal dit niet langer de locatie zijn die de dochter van de uitbater jarenlang voor de markt had. Een alternatief wordt nog gezocht, aldus Michelle Zwinenberg. “Ik heb al wel wat op het oog, maar of dat mogelijk is weet ik nog niet. Daarover later meer.”

Foto: RHJJongejan
Foto: RHJJongejan