BijschriftDe start van de Kidsrun over 850 meter. Foto: Marion Verhaaf
BijschriftDe start van de Kidsrun over 850 meter. Foto: Marion Verhaaf

3e Brummense Dijkloop weer succes

Algemeen

CORTENOEVER - De dag begon fris met een beetje regen, maar daarna kwam het helemaal goed. Perfecte omstandigheden voor de derde editie van de Brummense Dijkloop. De 50 deelnemers waren enthousiast over het parcours dat ook dit jaar weer was uitgezet in de omgeving van de Werk- en zorgboerderij Cortenoever.

Kidsrun

De Kidsrun startte om 9.30 uur en de kinderen stonden al een tijdje in de startpositie. Ze hadden er duidelijk veel zin in. In tegenstelling tot de volwassenen hoefden zij hun tijd niet te schatten en ze konden dan ook gewoon zo hard lopen als ze zelf wilden. Bij de meisjes legde Bente Breukink de afstand als snelste af in 3.22 minuten. Tweede werd Carice Croes en Phileine Breukink kwam als derde over de finish. Bij de jongens was Gijs Koren de eerste met 3,37 minuten, Teun Koren werd tweede en Bomba Lommers werd derde.

10 en 5,4 kilometer

Voor deze afstanden werd de deelnemers van te voren gevraagd te schatten wat hun eindtijd zou zijn. De uiteindelijke winnaars waren dan wellicht niet degene die de afstand het snelst zouden afleggen, maar de uitslag werd bepaald door degene die het dichtste bij hen geschatte eindtijd zouden zitten. Een extra uitdaging die vanaf de 1e editie van deze Dijkloop is ingesteld. Bernard Pluim zat er 12 seconden vanaf bij de 10 kilometer en bij de 5 kilometer waren er twee winnaars. Thijmen Beking en Johan Sangers zaten beiden ook 12 seconden van hun geschatte tijd.