Brummens Mannenkoor foto: Christa Wassink
Brummens Mannenkoor foto: Christa Wassink

Brummens Mannenkoor: “Wij zijn er weer “

Algemeen

BRUMMEN - Aan het enthousiasme van de zangers, de dirigent en de pianist van Het Brummens Mannenkoor was duidelijk te zien dat ze ervan genoten om weer te kunnen zingen. Dit enthousiasme werd al snel overgebracht naar het aanwezig publiek, dat zo nu en dan meezong met de mannen.

Na een afwezigheid van bijna 2 jaar werd onder het motto “Wij zijn er weer” een tweetal korte concerten gegeven in de Oude- of Pancratius kerk in Brummen op zondagmiddag 26 september jl. Begin augustus werd voorzichtig gestart met de repetities. Bekende nummers uit het uitgebreide repertoire van het BMK werden weer opgepakt en deze middag ten gehore gebracht onder leiding van dirigent Henriëtte Hansma en met begeleiding van de vaste pianist Gerard Geurts. Dat de stemmen weer in vorm waren, bleek al direct bij het eerste nummer, het swingende ‘Siyahamba’. Verder volgden nog o.a., Bring Him Home, Halleluja, Ev’ry time I feel the spirit, Vrede (Dick van Heuvel),The Exodus song, Plaisir d’ amour en Blowin in the wind. Bij dit laatste nummer zorgde Ab Vriezekolk voor de begeleiding op de mondharmonica. 

Aan het slot riep vicevoorzitter Ton Fleur de mannen op om kennis te komen maken met het BMK. Iedere dinsdagavond wordt er gerepeteerd in Plein Vijf te Brummen. Aanvang 19.45 uur. De eerste dinsdagavond van de maand worden daartoe inloopavonden georganiseerd met na afloop koorcafé. Men kan gerust binnen lopen en is van harte welkom om de sfeer te proeven!

De komende periode gaat het Brummens Mannenkoor zich voorbereiden op het Kerstconcert van 19 december a.s. samen met VOX en VOX Tunes Brummen. 

Voor verdere info: www.brummensmannenkoor.nl