Schrijfster Jolande van Gorssel en haar man Marius. Foto: Marion Verhaaf
Schrijfster Jolande van Gorssel en haar man Marius. Foto: Marion Verhaaf

Boekpresentatie zorgt voor emotie

Algemeen

LEUVENHEIM – Het was eindelijk zover. Na 10 jaar onderzoek kon Jolande van Gorssel uit Leuvenheim, haar boek over haar eigen familie presenteren. Het boek maakt veel los, niet alleen bij haar en haar familie, maar ook bij de lezers. Een familiegeschiedenis die is bepaald door gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. 

We plaatsten al eerder een artikel over het boek “Een splinter in de ziel”. Nu kan de schrijfster vertellen dat het over haar eigen familie gaat, zij had hen in bescherming genomen en synoniemen gebruikt. Deze bekentenis maakte het een emotionele boekpresentatie. De aanwezigen luisterden naar de uitleg van historicus Geert Hovingh, hij schreef over verzetsman Johannes Post. Hij roemde de schrijfster om haar onderzoekend vermogen en zal door de uitkomst van haar zoektocht zijn verslaglegging over verzetsman Post gaan wijzigen. 

Hij gaf daarop het eerste exemplaar aan oom Gerrit (Arjan in het boek). Deze was eerst sceptisch over de zoektocht over het hoe en waarom van de gebeurtenissen in en ook na de oorlog, maar is nu erg blij dat de waarheid boven tafel is gekomen. “Je hebt een steen verlegd Jolande, dank je wel!” Daarop sloot hij geëmotioneerde zijn nichtje in de armen.

De aanwezigen brachten gezamenlijk een toost uit en daarna kon men nog exemplaren van het boek kopen en deze ter plekke laten signeren. Er werd nog lang nagepraat over het boek en hoe het tot stand was gekomen.