Voorzitter Ineke Draaijer geeft Jannie Tempelman (80jr) en Fenna Verbeek (92jr) een bos bloemen. Foto: Marion Verhaaf
Voorzitter Ineke Draaijer geeft Jannie Tempelman (80jr) en Fenna Verbeek (92jr) een bos bloemen. Foto: Marion Verhaaf

Jubilerende sjoelclub viert feest

Algemeen

EERBEEK – Vanaf de oprichtingsvergadering in 1981 speelden de leden van Sjoelclub Bello ‘81 in zaal Bello in Hall, vandaar ook de naam. Tegenwoordig speelt men echter in het gebouw van MFE in Eerbeek. Hier vond afgelopen dinsdagavond een klein feestje plaats. De Sjoelclub bestaat namelijk 40 jaar en daarbij werden tevens twee leden van het eerste uur verrast met een bos bloemen.

In december 1981 vond de oprichtingsvergadering plaats in zaal Bello te Hall. Van ongeveer 30 leden groeide men in de jaren 90 tot bijna 200 leden. Dit zorgde voor een splitsing waardoor Sjoelclub Spoorzicht ‘91 ontstond die in Eerbeek ging spelen. Deze club bestaat nu niet meer.

Daling ledenbestand

In 2012 stond het voortbestaan op losse schroeven door een enorme daling van het aantal leden en moest men zelfs op zoek naar een ander onderkomen. Gelukkig vond de club een ruimte bij MFE aan de Loubergweg in Eerbeek waar elke dinsdagavond gespeeld wordt.

40jr bestaan

Afgelopen dinsdagavond hadden zij hier een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje ter ere van het jubileum. Jannie Tempelman (80 jr) en ook Fenna Verbeek (92 jr) werden vanwege hun 40 jarig lidmaatschap in het zonnetje gezet door voorzitter Ineke Draaijer. De leden speelden 3 rondes bingo waarbij mooie prijzen konden worden gewonnen. En uiteraard schoven ook de sjoelstenen nog in de bakken.

Op dit moment zijn er nog 19 leden en aanwas is dan ook zeer welkom.

Fenna Verbeek (92jr)