Foto: De Waterlelie
Foto: De Waterlelie

Huwelijksbord vindt weg terug naar familie

Algemeen

LOENEN - Afgelopen week deed Kringloop De Waterlelie een oproep om een jubileumbord uit 1939 terug te krijgen bij familieleden van het bruidspaar Berendsen Lampe. Op Facebook werd al driftig gespeurd en met die gegevens wist onze redactie een kleinzoon te verrassen met deze vondst.

Op het Jugendstil bord staat de tekst van Vondel: ‘Waer werd oprechter Trouw, dan tusschen Man en Vrouw, Ter wereld dit gevonden?’ Naast de wapens van Brummen en Amsterdam en de data 13 november 1919 en 1939, vinden we de namen Jan Berendsen en Jeanette Lampe. 

Gabrielle Berger van De Waterlelie vertelt: “Het bord moet hier zijn binnengebracht met een boedel, geen idee hoe lang geleden. Als het zo iets persoonlijks is proberen we altijd de familie te achterhalen, daarom had ik hem op Facebook gezet. Het is hier echt ‘ons kent ons’, vaak hebben we snel reactie.”
Maar nu had nog niemand zich gemeld. Wel kwamen lezers met diverse archiefgegevens gevolgd door de rouwadvertentie van een dochter van het echtpaar. Voor onze krant dus een koud kunstje om een kleinzoon te vinden, Hendrik Jan Brandsma: “Mijn grootvader woonde en werkte lange tijd op Huis Voorstonden als Tuinman en Koetsier. Later zijn mijn grootouders naar Zutphen verhuisd, waar ik en veel familie nog wonen. Connectie met Brummen hebben we altijd gehouden.” De familie Brandsma heeft het bord inmiddels opgehaald en is blij dat het bord zo de weg terug vond.