Afbeelding
Foto:

Vervolg van voorpagina

Gemengde gevoelens bij de horeca

Johan van Zadelhoff van Restaurant de Korenmolen is ook tevreden over zijn terrasomzet en het restaurant. “De mensen gaan er graag weer op uit. Er is verder weinig mogelijk en ze zoeken sneller de horeca op. Maar het frustreert wel dat de voetbalstadions weer vol zitten maar wij nog nauwelijks partijen mogen draaien, een heel belangrijk aspect van ons bedrijf."


Statafels uit den boze

"We moeten mensen nog steeds op 1,5 meter laten zitten, statafels zijn uit den boze. En een feestje zonder muziek, dat is toch ook niks! De jaarlijkse kermis is nu voor de tweede keer afgelast. We kijken nog naar de mogelijkheden voor november, maar de onzekerheid in de regelgeving maakt het ons wel heel moeilijk. We hebben nog zo veel plannen en willen echt weer vooruit. Ik heb echt wel vertrouwen, Eerbekenaren en toeristen weten ons nog steeds te vinden, maar ik zou graag meer en sneller verandering zien.”


Personeelsgebied

Op personeelsgebied is het ook moeilijk voor de Korenmolen. “Er is geen doorloop van studenten, elders kunnen ze meer verdienen. Ik heb daardoor ons restaurant een week moeten sluiten. Ook dat zal wel verbeteren, maar het maakt het ondernemen momenteel wel lastig.” 


Veluwe is overvol

Dit herkent ook Hans Jurriëns van restaurant De Loenermark. “De Veluwe is overvol. Qua aantallen is het vergelijkbaar met vorig jaar, toen het ook al drukker was dan voorgaande jaren, maar de druk op het personeel is hoog. Daarbij zijn de mensen de regels beu. Heel vaak moeten we de discussie aangaan om toch de regels te kunnen handhaven." Hans zal dan ook blij zijn als de horecaondernemers op het gebied van alle regelgeving voor corona weer meer vrijheden krijgen en dus ook minder hoeven te handhaven. Dat maakt het zowel voor de ondernemers en hun personeel als voor de horecabezoekers allemaal weer een stuk leuker.