Vervolg van voorpagina

Aanpak van knelpunten

En dat zijn ingrepen die geld kosten. Apeldoorn heeft nu besloten om als proef tot eind 2021 toch die snelheidsbeperking in te voeren. De politie heeft negatief geadviseerd. Volgens de politie past de snelheid van 60 km/uur niet bij de weginrichting van de wegdelen die in de huidige situatie nog een snelheidslimiet kennen van 80 km/uur en daarmee niet geloofwaardig en herkenbaar is voor de weggebruiker.” 


VVN is benieuwd

Uiteraard is VVN benieuwd naar de resultaten. Als straks blijkt dat de proef is geslaagd, er minder ongelukken gebeuren en ook fietsers zich veiliger voelen, dan zal een aanpassing pas geloofwaardig zijn als de verlaagde snelheid wordt ingevoerd op het hele traject en het ook qua weginrichting binnen alle gemeentegrenzen wordt aangepast. Voorlopig richten de afdeling Eerbeek/Hall en Brummen ("We werken heel nauw en goed samen”) zich op de aanpak van de van die tientallen grote en kleine gevaarlijke situaties die binnen de gemeente aangepakt moeten worden. Dus wachten ze op een uitnodiging vanuit het gemeentehuis.


Oud papier

EERBEEK- Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in wijk Eerbeekse Enk (1e zaterdag); dat is het gebied binnen de (incl.) Loenenseweg, Veldkantweg en de (excl.) Coldenhovenseweg. De containers dienen voor 08:30 uur klaar te staan.