Afbeelding

Help ‘Onze DROOM’ aan een locatie

Algemeen

BRUMMEN – Met deze leus op drie spandoeken overhandigden de bezoekers en het bestuur van Stichting Onze DROOM 432 handtekeningen aan burgemeester van Hedel. 269 waren door de bezoekers van Onze DROOM in hun omgeving opgehaald en 163 online met steun vanuit het hele land.

De handtekeningen waren gezet onder een petitie met daarin: “Wij willen graag blijven bestaan! Vind jij dat Onze DROOM een begrip in Brummen is en wij jij ook dat onze bezoekers en inwoners van de gemeente Brummen, vooral zij met een laag inkomen en die eenzaam zijn -meer- meedoen, samenzijn, creatief bezig zijn, samen eten en langer kunnen genieten van het Samenzijn bij burgerinitiatief Onze DROOM? Help je ons dan mee om het college en de gemeenteraad duidelijk te maken dat een echt laagdrempelig burgerinitiatief alleen kan blijven bestaan met financiële steun en een locatie van de gemeente Brummen.”

Onze DROOM bestaat vijf jaar en heeft op drie locaties haar activiteiten steeds verder uitgebreid.

Veel ontmoeting, creativiteit, samen eten, een breicafé, maar ook samen sporten, een kledinguitgifte en een Repaircafé. Begin 2020 mocht Onze DROOM Meidoornlaan 18a betrekken. Een tijdelijke huisvesting totdat de gemeente een andere bestemming voor het pand had gevonden.

Helaas brak al snel corona uit en konden alle geplande activiteiten niet doorgaan. Vorige zomer zijn er vooral buiten veel ontmoetingen geweest, een barbecue en twee modeshows met kleding uit de kledinguitgifte.

In oktober moesten de deuren weer dicht om pas in mei dit jaar weer open te kunnen.

Nu dreigt dakloosheid, omdat de gemeente een bestemmingsplanwijziging en een sloopvergunning in gang heeft gezet.

Sonja Leemkuil, de in april geridderde voorzitter van Onze DROOM bood de handtekeningen aan. Met de woorden: “de meerwaarde van Onze DROOM os dat we SAMEN als burgers en inwoners van de gemeente Brummen voor, door en met elkaar lief en leed delen en waar mogelijk klaar staan om elkaar te helpen.” Onze DROOM wordt geheel door burgers in stand gehouden, die dit allen op vrijwillige basis doen.

Burgemeester van Hedel zegde toe de petitie met verve over te brengen aan de gemeenteraad en het college. Hij is een groot fan van Onze DROOM en memoreerde, dat “dromen geen bedrog moeten zijn.”

Omroep Gelderland heeft op 1 september een aantal bezoekers en Sonja Leemkuil bij Onze DROOM geïnterviewd en dit op haar website gezet.