Vervolg van voorpagina

Gelukkig nu goed nieuws 'De Beekwal'

Zo kunnen bewoners elkaar weer treffen in de huiskamers, mag men weer zoals vanouds bezoek ontvangen en ook de vrijwilligers zijn weer welkom. Natuurlijk gelden voor iedere bezoeker de gebruikelijke coronamaatregelen: men moet 1,5 meter afstand houden van elkaar en binnen verplicht een mondneusmasker dragen dat zowel mond als neus volledig bedekt. Het gaat dus de goede kant op in De Beekwal. Die positieve wending zal ook het personeel -waarvan vele de afgelopen tijd dubbele diensten hebben gedraaid- wat meer ruimte geven. 


Tekort aan personeel

Het is immers nog steeds vakantietijd en net zoals veel andere zorginstellingen heeft ook De Beekwal te maken met een groot tekort aan deskundig personeel. De Beekwal is niet het enige verpleeghuis dat momenteel met een uitbraak van COVID-19 kampt. 


Deltavariant

Volgens het coronadashboard van de Rijksoverheid kampen 152 verpleeg- en verzorgingshuizen momenteel met een uitbraak van COVID-19. In 99,4% van alle gevallen in Nederland daarvan gaat het om de zeer besmettelijke deltavariant, waarmee ook De Beekwal te kampen heeft.