Anke in haar recent opgeleverde woning. Foto: Yvonne Buis
Anke in haar recent opgeleverde woning. Foto: Yvonne Buis

Bewoners nieuwbouwproject De Triangel hebben de sleutel

Algemeen

EERBEEK – De afgelopen weken hebben de huurders van het nieuwbouwproject op het terrein van de voormalige basisschool De Triangel de sleutel gekregen. 15 van de 25 woningen zijn bestemd voor één- tot tweepersoonshuishoudens, een doelgroep van waaruit veel vraag is naar huurwoningen. 

Anke Wilbrink (34) is één van die Eerbekenaren die al lang op de wachtlijst stond om te kunnen huren. “Voor mijn twintigste stond ik al ingeschreven. Eerst huurde ik een eigen unit bij mijn ouders in Hall, maar de laatste jaren woonde ik op hun bovenverdieping in Eerbeek. Ik wilde iets voor mijzelf, maar dat duurde uiteindelijk nog vijf jaar.”

Eerste keus
De lerares wiskunde koos heel bewust voor dit project: “Eind 2019 keek ik ook al naar de woningen aan de Kloosterstraat. Toen ik echter hoorde over dit project, wat toch dichter bij mijn paarden en op loopafstand van het centrum ligt, besloot ik te wachten. Nadat ik hoorde dat ik één van de vijftien uitverkorenen was koos ik voor deze woning als eerste keus. Niet alleen vanwege het mooie vrije uitzicht aan de voorkant maar deze heeft ook de grootste tuin. En dat wilde ik toch wel graag als buitenmeisje. Er is geschilderd, maar ik wacht nog op de vloeren, daarna kan ik erin. De andere bewoners zijn heel divers van leeftijd, midden september leren we elkaar op een borrel van de woningbouwvereniging kennen. Deze mooie woning is het lange wachten wel waard geweest.”