Afbeelding

Siloconcert ‘Wind-Wand-Water’

Algemeen

BRUMMEN - In het buitengebied van Brummen worden concerten georganiseerd in een voormalige mestsilo. Het is een nieuw initiatief in een verrassende combinatie van muziek, natuur en beeld. Er komen verschillende concerten met steeds een ander aanzicht. Basis is de betonnen mestsilo, al dan niet met water gevuld.

De bezoekers kijken vanaf een plateau om de silo in wat zich in de betonnen bak afspeelt. Een muzikant staat, loopt of ligt in een combinatie van water, spiegeling en windeffecten. De betonnen wand is een landschap op zich. Doordat het concert in de openlucht plaatsvindt spelen licht en luchten mee in het aanzicht van de silo en het omringende landschap. De akoestiek van de betonnen bak is bijzonder. De betonnen ronding beïnvloedt de klank en het ritme. Galm en echo spelen mee in de opgeroepen klanken. Muzikanten spelen daarop in. Dat is niet alleen voor het publiek een bijzondere ervaring maar voor de muzikanten ook. Het eerste concert wordt gegeven door Marianne Wormgoor-Bos op dwarsfluit met een combinatie van korte fluitstukken die over wind, wand en water gaan.

Vanaf haar elfde speelt Marianne dwarsfluit. Ze deed conservatorium in Arnhem (bij Thies Roorda). Ze is inmiddels bijna 25 jaar eerste fluitist bij het Symfonieorkest Nijmegen. En zij geeft regelmatig huisconcerten en geeft veel muziekles. Het belooft een oor- en oogstrelende ervaring te worden. Datum: zaterdag 4 september 15.00 uur en 17.00 uur. Als het weer niet goed is wordt het concert verzet naar zondag 5 september.

Opgeven uitsluitend via mail: kunst@corrievandevendel.nl op volgorde van binnenkomst. Kosten: € 12,00, betalen aan de silo Adres: Weg naar het Ganzen Ei 7/9, 6971 JG Brummen Het publiek staat rondom de bak op een plateau rondom de bak. Via een korte trap stapt u op het plateau. Bent u slecht ter been overleg het dan even. We houden ons aan de coronamaatregelen. Het volgende concert is op zaterdag 18 september: Helene Kalivaart, aria’s