Christiaan Heine (l) en F1 Vrienden Eerbeek voorman Peter de Vos (r)
Christiaan Heine (l) en F1 Vrienden Eerbeek voorman Peter de Vos (r)

Grote belangstelling voor F1 auto van Max Verstappen

Algemeen

EERBEEK - Afgelopen zaterdag was er veel en gezellige drukte op de grote parkeerplaats van Jumbo Eerbeek. De supermarkt, die haar naam heeft verbonden aan Max Verstappen, had als 1 van de 10 locaties in Nederland de eer om de Formule 1 auto van vorig jaar een dag te mogen lenen.


“Het heeft veel moeite gekost om de RB16 naar Eerbeek te kunnen halen” Aldus Christiaan Heine. Hij is mede-eigenaar van het familiebedrijf Heine met Jumbo’s in Eerbeek en Dieren. “Red Bull Racing stelt veel eisen aan het plaatsen van de raceauto. Zo moet deze onder andere binnen staan, er moet de hele dag beveiliging bij en moet goed toegankelijk zijn voor publiek.” De jonge, enthousiaste, ondernemer vervolgt: “Wij hebben, dat vonden we natuurlijk zelf, een mooi plan gepresenteerd aan Red Bull. We hadden het idee om 1 van de toegangsdeuren naar ons grote magazijn te gebruiken en de ruimte erachter om te bouwen tot een heuse pitbox. Dit plan hebben we samen met een grote groep Formule 1 liefhebbers uit Eerbeek, genaamd F1 Vrienden Eerbeek, uitgewerkt. Het hoofdkantoor van RedBull in Amsterdam was direct enthousiast en zegde ons toe dat we de auto van Max naar Eerbeek konden krijgen.”

Zo gezegd, zo gedaan dus. De F1 vrienden zegden hun medewerking, hulp en aanwezigheid toe, ook in het kader van veiligheid.
Heine ging samen met de F1 vrienden aan de slag en creëerden een mooie dag in aanloop naar de Dutch Grand Prix Zandvoort die over twee weken plaats vindt. Zo was er voor de kleinsten een heel parcours uitgezet waarop gereden kon worden met E-cars. Daar werd vinnig gebruikt van gemaakt. De F1 medicalcar (editie 2019) was aanwezig en liet de motor af en toe even brullen en prijswinnaars mochten zelfs een rondje mee. Daarnaast was er ook een bandenwissel challenge en kon publiek zelf ervaren wat het voor een topprestatie is om binnen twee seconden een band te wisselen, dat lukte overigens, en dat zal niet verbazen, niemand. RedBull zorgde voor een playseat waarmee tickets voor Zandvoort te winnen vielen, maar het hoogtepunt bleef natuurlijk de RB16 van Max waarmee hij vorig jaar naar een podiumplek knalde in het Wereldkampioenschap. Volgens Heine en de Vos was de dag voor iedereen meer dan geslaagd en de vraag werd zelfs gesteld of er een traditie was geboren. “We gaan kijken wat we volgend jaar weer kunnen bedenken.” zo sloot de Vos van F1 vrienden af.