Afbeelding

Wandelexcursie rondje Brummen

Algemeen

BRUMMEN - IVN Eerbeek e.o. organiseert op zondag 12 september a.s. een wandelexcursie in Brummen.

De omgeving waar Brummen in ligt wordt al duizenden jaren bewoond. De naam “Brummen” duikt voor het eerst op in een oorkonde waarin een aantal landerijen geschonken worden. In die oorkonde wordt gesproken van Brimnum, in 794. Brummen is groen, met zijn landgoederenzone, de uiterwaarden en een gedeelte van de Veluwe.

Groot Engelenburg is ook een landgoed en een kasteel te midden van al dat groen. Er zijn altijd veel bossen geweest in de omgeving van het kasteel, naast landerijen met een agrarische bestemming. Het was voornamelijk naaldhout dat aangeplant was. Op het ogenblik is er sprake van een omvorming naar gemengd loofbos en dat is op verschillende plekken goed te zien.

Aanvang van de wandeling is om 14.00 uur bij de oprijlaan van het landgoed, Eerbeekseweg 6, 6971 LB Brummen. Graag vooraf opgeven bij excursies@ivn-eerbeek.nl Meedoen aan de wandeling is kosteloos, een gift als blijk van waardering wordt op prijs gesteld. Meer informatie op de website www.ivn-eerbeek.nl of op facebook Eerbeek Groen IVN.