Een steen in wording. Foto: Marion
Een steen in wording. Foto: Marion

Open Atelierdagen en veel kunst

LOENEN – Een groep kunstenaars uit Loenen organiseert elk jaar in het eerste weekend van juli de Open Atelierdagen. Verspreid over verschillende locaties in het dorp, kunnen bezoekers naar diverse kunstwerken kijken. Uiteenlopend van schilderijen, beelden en zelfs sieraden. Buiten en ook binnen stonden hier de kunstenaars om uitleg te geven over hun werken.

De eerste dag was het prachtig weer en uw correspondent ging juist toen op pad. Zij bezocht onder andere de tuin van Marjorie Olde Monnikhof aan het Hameinde. Hier stonden verschillende prachtige kleurrijke schilderijen opgesteld van Ans van Breda uit Brummen. Zij had zich pas twee weken daarvoor aangemeld en stond ook niet in de informatie vermeld. Daar tussen stonden een aantal foto’s van Gerard Hol uit Zevenhuizen. 


Prachtige sieraden

De prachtige sieraden van Irene van der Horst Bakker van atelier IYE, hebben ieder een eigen verhaal. Voor de presentatie van haar sieraden maakte zij kleine bouwwerkjes. Hiermee maakt ze juist duidelijk hoe wij als kijker/drager deze sieraden zouden moeten zien. Soms stellen zij ook echt iets voor, andere zijn juist abstract. Zij ziet het maken van sieraden als toegepaste kunst. 


In een hoekje van de tuin was een kunstenares bezig met het bewerken van een grote steen. Ze was net begonnen en vertelde de steen te volgen. "Ik zie er nu nog niks in, maar dat verandert gaandeweg. Ik sta met mijn vijlen of beitels te werken en zie vanzelf wel wat er van komt.”