Afbeelding

Textiel Race groot succes

Vervolgens wordt het textiel in een afvalverbrandings-installatie verbrand. Hierdoor kan het materiaal niet hergebruikt of gerecycled worden. De wedstrijd kon rekenen op veel enthousiasme van leerlingen, leerkrachten, familieleden en buurtbewoners. Van 7 juni tot 1 juli zamelden de deelnemende leerlingen samen 13.803 kilo oud textiel in. Inwoners uit Brummen, Doesburg, Rheden en Zutphen konden online aangeven dat ze nog oud textiel over hadden, waarna leerlingen het textiel aan huis ophaalden. 


Ook zelf repareren

Daarnaast zijn de kinderen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben de leerlingen 172 reparaties uitgevoerd. De wedstrijd was tot het laatste moment spannend. Basisschool De Parel uit Zutphen won met 2.398 kilo ingezameld textiel de Textiel Race. De deelnemende leerlingen kregen een schoolreis cadeau. Kindcentrum Sterrenbeek uit Eerbeek, De Horizon uit Doesburg en Sint Mauritius uit Rheden bereikten respectievelijk een eervolle tweede, derde en vierde plek. 


In goede samenwerking

De Textiel Race werd georganiseerd in samenwerking tussen de gemeente Brummen, gemeente Doesburg, gemeente Rheden, gemeente Zutphen, Circulus-Berkel, Leger des Heils Reshare en 2Switch.