Alternatieven aanrijroutes geen oplossing

"We zien dat de ene route iets beter scoort op geluid en de andere route bijvoorbeeld op verkeersveiligheid. Een teleurstellende uitkomst,” zegt gedeputeerde Jan Markink. "We moeten goed nadenken of de alternatieve routes te rechtvaardigen zijn met deze uitkomsten.”


Ook de Brummense wethouder Ine van Burgsteden is teleurgesteld in de resultaten. “Ik ben wél blij dat er nu eindelijk in beeld is gebracht wat alternatieve routes kunnen opleveren, dit geeft duidelijkheid voor betrokken bewoners en onszelf.” Overigens was er ook een lichtpunt. De eerste onderzoeksresultaten van de twee alternatieven voor de inrichting van het bedrijfsperceel van Mayr-Melnhof laten wel een duidelijk onderscheid zien. 


Beter op geluid

Eén alternatief scoort aanzienlijk beter op geluid. Dit komt met name door de locatie van de transportbanden. “We zijn ervan bewust dat onze fabriek midden in het dorp ligt. Als we op deze manier een goede buur kunnen zijn, gaan we dat zeker doen,” aldus directeur Otto van Beers.


Bespreken met omwonenden

Medewerkers van de provincie gaan de resultaten van de onderzoeken met omwonenden bespreken. In het najaar van 2021 wil de provincie een besluit nemen over het voorkeursalternatief.