Afbeelding

‘De Vrolijke Noot' organiseert mini-vakanties

SPANKEREN – De vakantieperiode breek aan maar veel kinderen hebben geen kans om er echt even tussenuit te gaan. De Vrolijke Noot organiseert mini-vakanties op een boerderij in Spankeren waar kinderen uit het hele land welkom zijn. “Ook deze kinderen kunnen er dan écht even uit zijn.”

De Vrolijke Noot is een organisatie die zich inzet voor kansarme gezinnen. Zij organiseert allerlei kleinschalige evenementjes om ook deze gezinnen wat extra’s te bieden. Denk daarbij aan kinderpartijtjes, cadeautjes voor Sinterklaas, maar ook het schilderen van een woonkamer na een verhuizing, zij doen het allemaal. Svenja Makken en Roelie van Daalen vormen de organisatoren van het geheel. “We willen dat alle kinderen op school iets te vertellen hebben aan het einde van de zomer. Ook kinderen van ouders die een vakantie niet kunnen betalen . Daarom gaan wij voor hun een korte vakantie organiseren. Met behulp van allerlei sponsors kunnen wij begin augustus de eerste kinderen ontvangen. Zij zijn van zes tot twaalf jaar en komen uit het hele land. 


We hebben wel gecheckt of de ouders van deze kinderen een vakantie echt niet kunnen betalen. Anders geven we die plek liever aan een ander.”


Op de boerderij

Op een boerderij in Spankeren zullen de kinderen in tenten verblijven. “We verdelen ze in drie groepen die telkens twee nachten blijven. Totaal komen er nu 25 kinderen, dat is wel zo’n beetje de max. Op het terrein zetten we twee tenten neer, één om te slapen en één om in te eten en spelen. Zelf slapen wij ernaast in een vouwwagen. De boer die zich belangeloos inzet verzorgt een zwembad en we organiseren allerlei activiteiten zoals schminken, spelletjes, een bonte avond en fotoshoots. We hebben zo veel ideeën! Al deze activiteiten komen tot stand met vrijwilligers en daarnaast hebben we diverse sponsoren.”


Sponsoren

De Vrolijke Noot werkt met een gesloten beurs. "We hebben al diverse sponsoren, zoals de PLUS in Eerbeek die ons broodbeleg geeft, een eetcafé in Dieren verzorgt drie keer een maaltijd, Boels zorgt voor de toiletten en enkele particulieren gaan pannenkoeken en frietjes bakken. Ook hebben we een goede sponsor die ons speelgoed schenkt. Heel fijn, maar daarmee zijn we er nog niet. We zouden nog best wat hulp kunnen gebruiken. Wat er niet is zullen we uit eigen zak moeten betalen. Maar dat doen we met liefde. Dit komt echt uit ons hart, niets is mooier om die kinderen hier na twee dagen met een mooie ervaring en een blije glimlach te zien vertrekken.”