Afbeelding

Hannie Wijers heeft oog voor de kleinste details

BRUMMEN – Je kunt haar overal in de gemeente treffen; Hannie Wijers gaat dagelijks op pad op haar scootmobiel om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. “Ik zie heel veel dingen die een ander over het hoofd ziet, en wil altijd weten wat het is.”

Op de Facebook-site Thuis in Brummen komt haar naam vaak voorbij. Hannie Wijers post daar regelmatig foto’s van alles wat de natuur haar biedt, van wilde dieren en bloemenvelden tot de kleinste paddenstoelen en insecten. “Het begon toen ik tijdens een cursus van de IVN een


paddenstoel vond die in geen 23 jaar was gezien. Zodanig ging ik mij hier steeds meer in verdiepen. Soms zijn paddenstoelen niet groter dan een speldenkop. Die microwereld, vind ik zo fascinerend! Ik heb dus altijd een loep bij me om het goed te kunnen bekijken. En ik heb een speciale macro-camera om alles vast te leggen. Ik kom nog heel veel ander moois tegen, zoals insecten en vlinders, ook die zet ik dus op de foto. 


Als ik thuis kom bewerk ik de foto's. Dan bekijk ik ze nog eens goed en zoek ik op internet precies op hoe alles heet.” Hannie zet zich ook in voor natuurbe


houd. "Het maaibeleid van de gemeente moet echt nog meer veranderen. Dat hoge gras is belangrijk voor de insecten. Ook daar maak ik me dus hard voor. Ik vind het leuk om die dingen, waarvan ik weet dat anderen eraan voorbij lopen, te delen. Ik hoop zo op een klein beetje meer bewustwording.”