Jacob en Catharina genieten met volle teugen in Brummen. Foto: Natasja Groenewold
Jacob en Catharina genieten met volle teugen in Brummen. Foto: Natasja Groenewold

“Integreren moet je wel zelf doen!”

BRUMMEN - Een groeiende groep inwoners verhuist vanuit alle windstreken naar Brummen. In deze rubriek stellen we nieuwkomers voor.

Jacob (74) en Catharina Holman (71) wonen ruim 2 jaar in Brummen. Ze komen oorspronkelijk uit Apeldoorn en verhuisden naar Anna-Paulowna waar ze een goedlopende zaak in sportprijzen hadden. Nadat die was overgenomen door hun zoon gingen ze op zoek naar een vakantiehuisje in Frankrijk maar kochten een boerderij met een stuk grond in de Champagne- Ardennen  (Jacob: “het liep even anders”) waar ze na een jaar naartoe verhuisden. Na 23 jaar gingen de jaren meetellen en wilden ze terug naar Nederland. Ze kregen een huis aangeboden in Brummen. Jacob: “het was in het begin wel wennen, we waren iets meer ruimte gewend. We zijn ontzettend goed opgevangen in de buurt.” Catharina: “we wilden een huis waar we de rest van ons leven in kunnen wonen”. 


Ze willen niet meer weg. Jacob is voorzitter van Stichting Dierenpark ’t Goor. Hij zorgt samen met een groep vrijwilligers voor de dieren, hun onderkomen en alles wat daarbij hoort. Hij is nu bezig met het regelen van bloembollen voor de bloembollenverkoop van komend najaar. Catharina haakt figuurtjes die dan verkocht worden. Hoe kwam Jacob bij het dierenpark?

“We waren aan het klussen toen we een briefje in de bus kregen dat er vrijwilligers gezocht werden om te helpen schilderen. Daar ben ik naartoe gegaan.” “We zijn direct vrijwilligerswerk gaan zoeken toen het huis klaar was, we zijn geen mensen die met de armen over elkaar blijven zitten” zegt Catharina. Het echtpaar is ook actief bij Buurtklus van SWB en Catharina helpt af en toe bij ‘Onze DROOM’. Hun tip voor andere nieuwkomers: ga vrijwilligerswerk doen! Stap ergens op af, je moet het wel zelf doen. Catharina: “wanneer je je openstelt voor een ander dan doet die ander dat ook voor jou”. 


Oproep van de redactie: Bent u recent in de gemeente Brummen komen wonen en wilt u meedoen aan deze rubriek? Mail naar info@brummensnieuws.nl ovv ‘Nieuwkomers’