Marcella Nebbeling in haar praktijk in Brummen. Foto: Marion Verhaaf
Marcella Nebbeling in haar praktijk in Brummen. Foto: Marion Verhaaf

Einde aan 'Levenswerken'

BRUMMEN – Vanaf 2008 heeft Marcella Nebbeling haar praktijk Levenswerken in Brummen gehad. In die periode heeft zij veel kinderen en gezinnen bijgestaan met haar Kinder- en jeugdtherapie. Dat deed zij met veel geduld en liefde, maar na 45 jaar verschillende zorgende functies te hebben gehad en daarmee vaak voor anderen klaar te hebben gestaan, is ze nu zelf aan de beurt. Samen met haar man heeft ze reisplannen en is ze nu op zoek naar een opvolger die haar praktijk met ingang van 1 oktober wil overnemen.

In haar praktijkruimte ontvangt en ondersteunt Marcella kinderen en opvoeders, door hen in contact te brengen met wie ze werkelijk zijn. “Zodat een ieder vanuit zijn eigen kracht en kwaliteit zijn of haar leven kan leiden.” Als enige kinder- en jeugdtherapeut in de gemeente Brummen heeft zij een raamovereenkomst met de gemeente. Tevens in Zutphen, Voorst en Apeldoorn. Dat betekent dat een ‘Toewijzing jeugdondersteuning’ kan worden afgegeven via deze gemeenten, waardoor de kosten voor de therapie door hen worden vergoed. 

Nu zij gaat stoppen wil ze graag dat iemand het stokje van haar overneemt, zodat deze laagdrempelige vorm van ondersteuning niet verdwijnt in onze gemeente. “Per 1 oktober ga ik stoppen en aangezien er geen andere kinder- en jeugdtherapeut in de gemeente Brummen is, zou het fijn zijn als de praktijk kan worden voortgezet.”


Opvolging gezocht

Op dit moment is ze met iemand in gesprek, maar andere kandidaten kunnen zich uiteraard bij haar melden. “Bovendien is het zo dat ik veel attributen gebruikt in mijn praktijk, zoals allerlei spelmateriaal en verkleedkleren. Eigenlijk mijn hele inventaris, inclusief kasten, tafel enzovoorts, dus ook daarvoor kan men contact met mij opnemen.”


Marktmeesters Pinkstermarkt

Marcella en haar man waren jaren geleden ook marktmeesters van de Pinkstermarkt en onder hun bezielende leiding, groeide de Pinkstermarkt uit tot een groot Pinksterevenement met een Kunstmarkt en de TheaterEtappe, waar vele bezoekers op afkwamen. Op een bepaald moment hebben zij het stokje overgedragen en hebben meer rust voor zichzelf genomen. Marcella vormt met haar man en haar volwassen kinderen een hecht gezin. “Een reislustig gezin kun je wel zeggen,” vertelt Marcella. Haar man werkte onder andere voor de Anne Frank Stichting en reisde zo over de hele wereld. Zelf heeft ze toen ze jong was ook veel landen bezocht, zoals Mexico en Guatemala en samen gaan ze dan ook graag op avontuur. Ze zegt het geluk te hebben de keuze te kunnen maken om met haar werk te stoppen. Maar zoals vaker het geval is, deze twee kunnen echt niet stilzitten en hebben veel hobby’s. Zo is Marcella al regelmatig op pad met haar camera in de natuur. Maar ook haar man is niet iemand die op zijn stoel blijft zitten, hij blijft een druk baasje. 


Met de camper op reis

Een tijdje geleden hebben zij een mooie camper aangeschaft. Daarin is het comfortabel reizen en overnachten. De twee hebben het plan opgevat om er dan ook samen mee op uit te gaan. En het is de bedoeling om samen naar het zuiden te reizen en bijvoorbeeld in het prachtige Marokko te overwinteren. Ze zullen een half jaar tot een jaar op reis zijn. 


Geruster hart

Ze zou met een geruster hart op reis kunnen gaan, als ze weet dat haar praktijk in goede handen achterblijft. U kunt bij interesse contact met haar opnemen via levenswerken2012@gmail.com.