Daan Pot
Daan Pot

Judoka Daan Pot wint Budapest groots judotoernooi Cup 2021

REGIO - Op het grootste judotoernooi van Europa, in Budapest, heeft Daan Pot weer van zich laten horen en heeft hij het zilver binnen gesleept. De Budapest Cup behoort naast de gangbare European Cadet Cups (ECC) tot de grotere toernooien van Europa. 

Vanuit de hele wereld reizen jonge topjudoka’s af om met elkaar te strijden. Deelname was alleen mogelijk op uitnodiging van de organisatie en de Covid veiligheidseisen waren streng. Alle judoka’s waren van hoog niveau en voor elke partij moest gestreden worden. In de finale moest Daan Pot na een onfortuinlijke fout zijn meerdere erkennen en met slechts zilver huiswaarts keren. In Nederland wachtte hem een aangename verrassing. 


Daan Pot was uitgenodigd in Papendal om daar zijn judovaardigheden te laten zien. De judobond heeft daarop besloten Daan Pot als enige judoka uit het oosten van het land te selecteren voor deelname aan het kwalificatietraject voor de Europese kampioenschappen tot 18 jaar in augustus in Letland. Daan Pot mag dit komend weekend daarom meteen door naar de European Cadet Cup in Teplice, in Tsjechië. Als Daan Pot daar goed presteert dan is de kans groot dat hij in zijn schoolvakantie naar het EK wordt uitgezonden. Maar na Teplice staat eerst nog de US-Open 2021 op het programma. Vorige editie hebben zijn vader en hijzelf goud binnengehaald en ze zijn beiden van plan dit kunstje te herhalen.