Opname van een scène bij Kindcentrum het P@rk. Foto: Marion Verhaaf
Opname van een scène bij Kindcentrum het P@rk. Foto: Marion Verhaaf

Eindmusical of een film maken?

GEMEENTE BRUMMEN – De scholieren die in groep 8 zitten vieren hun afscheid van school meestal met een grandioze eindmusical. Maar ook dit jaar ging dat weer anders dan zij normaal gewend zijn.

Sommige scholen kozen voor het alternatief om een film te maken van de musical en die aan de ouders te tonen. Dat gebeurde in Brummen, Eerbeek en de school in Empe.

De leerlingen van de Oecumenische school spelen hun zelfgeschreven script in de theaterzaal van de Hanzehof in Zutphen. "Zij gaan er maandag al proefdraaien!" zo zegt juf Andrea trots. Ze zijn allemaal erg blij dat ze de musical zo met de ouders kunnen delen. Voor de leerlingen van Expeditie 24/7 is de eindmusical toch wel extra beladen vanwege de aanstaande sluiting van de school. Daarom maken zij het echt gezellig buiten op het plein voor hun school. "Nu nog wel even het dansje instuderen," zegt juf Greet. Kindcentrum Het P@rk maakt een prachtige film, afgelopen dinsdag waren zelfs al de laatste opnames. Waar zij de film kunnen laten zien is op dit moment nog niet duidelijk, maar hopelijk kan het gewoon op school.


O.b.s. JH Isings in Empe maakte op het schoolkamp alvast opnames. Hun film heet dan ook Rampenkamp en zo kon dat meteen worden gebruikt. Ze komen straks in stijl naar de première in 't Oortveld. In nette kleding en over de rode loper, wat het extra speciaal maakt. Het filmen viel zo in de smaak, dat zij het volgend jaar zeker weer doen.