Shirley, Stefan en hun kinderen. Foto: Melanie Altena
Shirley, Stefan en hun kinderen. Foto: Melanie Altena

Woningruil brengt rust

BRUMMEN - Een groeiende groep inwoners verhuist vanuit alle windstreken naar Brummen. In deze rubriek stellen we nieuwkomers voor.


Shirley (24) en Stefan (26) wonen sinds 23 april j.l. in Brummen. Samen met hun zoontjes Joey (3) en Jorik (1) genieten ze volop van hun huurwoning met grote achtertuin. Ze zijn door middel van woningruil in Brummen terecht gekomen en woonden daarvoor in Zutphen. “Ik kwam op Facebook een oproep tot woningruil tegen en heb gelijk gereageerd. De mensen die de oproep plaatsten wilden naar Zutphen en wij wilden graag naar Brummen. We hebben een afspraak gemaakt, elkaars huizen bekeken en toen een verzoek tot woningruil ingediend bij de woningbouwstichting. Het ging snel, binnen vier weken was alles goedgekeurd.


Corona werkte hier in ons voordeel omdat ze geen inspectie kwamen doen. Mijn zwager heeft een trailer en we zijn in één keer overgegaan” vertelt Shirley. Stefan werkt in Brummen bij een garagebedrijf en Shirley is thuis bij de kinderen. Ze heeft twee zussen die in Brummen wonen en kent veel van hun vrienden en kennissen. Via het werk van Stefan doen ze ook veel contacten op.


Shirley vindt de mensen in Brummen vriendelijk en geniet van de goede contacten in de buurt: “je moet het wel zelf doen. Wij zijn ons in de straat bij iedereen gaan voorstellen. Op de eerste dag dat we hier woonden kwam tijdens het klussen de overbuurman koffie brengen. Dat vonden we echt zo aardig. De kinderen kunnen op straat spelen, ik loop geregeld met ze naar een speeltuin in de buurt. In Zutphen was dat anders: drukte op straat, meer verkeer. We zagen daar niet zo vaak kinderen in de speeltuin. Joey heeft hier al een speeltuinvriendje!” Wanneer Shirley aan Joey vraagt of hij terug wil naar ‘het oude huis’ laat hij luid en duidelijk weten dat hij dat niet wil. Geef hem eens ongelijk!


Oproep van de redactie: Bent u recent in de gemeente Brummen komen wonen en wilt u meedoen aan deze rubriek? Mail naar info@brummensnieuws.nl ovv ‘Nieuwkomers'