Afbeelding

'Valouwe' wil ook Brummen bereiken

Overigens bestond in de Stedendriehoek al een wat kwakkelend overlegorgaan tussen de lokale omroepen, dat beoogde samenwerkingsverbanden te scheppen door kennis, ervaring en eventueel programma's te delen. Volgens Harry Peters was dat overlegorgaan inderdaad niet bijzonder actief en leverde niet bijster veel resultaat op. Bovendien is dat overleg nu nogal uitgehold geraakt. Peters: “RTV Apeldoorn, dat bij dat overleg zat, bestaat niet meer nu Apeldoorn de zendmachtiging aan Valouwe heeft gegund. In Deventer is de licentie voor de publieke lokale omroep niet meer in handen van Deventer RTV, maar recent gegund aan streekomroep Salland 1. Deventer zit dus niet meer in het overleg.


Als Valouwe het schip weer vlot wil trekken: prima. Wij zijn altijd tot overleg bereid en tot samenwerking als dat nuttig blijkt. Maar tot dusver weten we dus formeel nog van niks.”


Gijtenbeek zegt dat de ontwikkeling naar een streekomroep niet over één nacht ijs gaat, maar in de komende jaren vorm moet krijgen. Hij verwacht dat Voorst en Brummen medio 2023 onder de vlag van de streekomroep zouden kunnen varen. Een jaar later ook Zutphen. Een gegeven bij dat alles is dat in Voorst de zendlicentie voor de lokale omroep in 2022 afloopt en opnieuw gegund kan worden. In Brummen is dat in 2023 het geval.