Afbeelding

Nieuwe omroep wil ook Brummen bereiken

REGIO - De Valouwe Media Stichting (VMS) begint per 1 juni officieel met uitzendingen op radio en tv in Apeldoorn. Maar koerst op een streekomroep voor de Stedendriehoek -dus inclusief Brummen- getiteld ‘Samen1radio’. Binnen enkele jaren.


De omroep RTV Veluwezoom in Brummen fuseerde eerder met Omroep Voorst tot omroep VoorstVeluwezoom. Harry Peters, voorzitter van VoorstVeluwezoom zegt dat Valouwe hen nog niet heeft benaderd: “Ik kende de wens, maar was wel verbaasd uit de media te moeten vernemen, dat Valouwe stellig van plan is de lokale omroepen in de Stedendriehoek onder één noemer te brengen.”


Voorzitter Christiaan Gijtenbeek van Valouwe Media Stichting zegt dat met de vorming van een streekomroep voor de Stedendriehoek invulling wordt gegeven aan de wens van de koepel van lokale publieke omroepen NLPO om te komen tot grotere regionale/lokale omroepen. Gijtenbeek: “Samenwerken tussen de omroepen in Stedendriehoek moet ervoor zorgen dat de lokale omroep betaalbaar blijft en dat we voldoende mensen hebben om 24/7 goede uitzendingen te kunnen verzorgen. De druk op mensen en middelen is nu simpelweg te groot. Op den duur is dat niet vol te houden. Wij willen het voortouw nemen, om in de komende jaren te komen met een streekomroep, die alle gemeenten in het gebied goed bedient.”


Valouwe mikt daarbij op een gedeelde programmering, waarbinnen lokale elementen van de deelnemende gemeenten in een soort editievorm een plek zouden kunnen krijgen.