Afbeelding

Bruisend toerisme verwacht deze zomer

BRUMMEN – De omgeving van Brummen en Eerbeek is altijd al een toeristische trekpleister. Maar door de corona was de Veluwe vorig jaar nóg meer in zwang. “Dit jaar verwachten we wederom een grote toeloop.”

Visit Brummen Eerbeek zet zich al jaren in om het toerisme in onze gemeente te promoten. Interim Voorzitter Christo ten Veen : “Vorig jaar was het voorseizoen natuurlijk wel wat rustiger, maar toen er eenmaal weer meer mocht kwam dat helemaal goed. Precieze cijfers hebben wij niet, maar als je de ondernemers spreekt heeft het zomerseizoen weer heel veel goedgemaakt. Het was druk met toeristen, maar ook dagjesmensen weten ons steeds beter te vinden.” Die toename van dagjesmensen ligt volgens Ten Veen mede bij de elektrische fiets. “Gingen de mensen vroeger twintig kilometer fietsen, nu draaien ze hun hand niet meer om voor een rondje van vijftig. En de bult bij de Posbank, die peddelen ze nu ook met gemak naar boven. Je ziet dus steeds meer dagjesmensen uit Zutphen, Apeldoorn en Arnhem. Die weten onze dorpen goed te vinden.” De coronamaatregelen worden steeds meer versoepeld, verwacht Visit Brummen Eerbeek ook deze zomer weer veel drukte? “We denken zeker aan het aantal bezoekers van vorig jaar, en misschien nog wel daar overheen. Wij proberen deze mensen zo veel mogelijk te faciliteren. Zo is recent ons nieuwe Magazine weer uitgekomen met mooie nieuwe wandel- en fietsroutes en allerlei leuke tips. En ook op onze website is heel veel informatie te vinden. Ook leuk voor onze eigen bewoners.” Met de corona is het aantal B&B’s in onze gemeente nog verder aan het uitbreiden. “Ook hiervoor is plaats op onze website. We geven graag een volledig beeld van de toeristische mogelijkheden in onze gemeente, daar horen de accommodaties ook bij. Ik roep de inwoners van onze gemeente dus niet alleen op om de website te bezoeken en eens de toerist uit te hangen in eigen omgeving, ook roep ik mensen met een B&B of andere accommodatie op zich bij ons te melden. Een vermelding op de website is gratis.” De vakantie start over een kleine twee maanden, maar ook voor die tijd zullen al veel mensen onze omgeving weten te vinden. "Een horecaondernemer zei mij ooit, ‘als de zon schijnt regent het euro's'.



Positieve blik

Laten we dus hopen dat met de versoepelingen ook de zon gaat schijnen, dan zijn er weer volop mogelijkheden. Alle nieuwe horeca aan het Stuijvenburgplein in Eerbeek zorgt ook zeker voor extra sfeer en toeloop. Wij kijken zondermeer positief uit naar de komende zomer.”