Eerste baantjes bij zwembad Rhienderoord
Eerste baantjes bij zwembad Rhienderoord

Eerste baantjes zijn al getrokken!

BRUMMEN - 155 dagen oftewel vijf maanden en vier dagen lag het zwembadwater van zwembad Rhienderoord er stil bij. Tot een paar weken geleden toen de kinderen de eerste plonzen weer mochten maken tijdens de zwemlessen.

Afgelopen woensdagochtend kwamen daar ook de banenzwemmers bij, wat tot grote vreugde leidde van niet alleen de zwemmers zelf, maar ook zeker tot dat van het badpersoneel, zo stelt zwemzaal coördinator Marieke van Breda: “We zijn blij om de mensen weer te mogen verwelkomen. Het is niet alleen een sport maar ook een uitje en ontmoetingsplek. Daarbij is banenzwemmen één van de meest effectieve work-outs voor heel je lichaam en ook daar hebben mensen weer behoefte aan.” Afgelopen dinsdag konden mensen hun tijdsblokken weer reserveren. Marieke: “de vier telefoons stonden de hele ochtend roodgloeiend en waren voortdurend aan het rinkelen. Dat laat des temeer zien dat mensen echt weer toe zijn om te zwemmen en weer actief met hun gezondheid bezig willen zijn.” Zo ook voor Margriet Blaauw zij kon niet wachten tot het woensdagochtend was. “Ik hing direct aan de telefoon, want van elke dag banenzwemmen naar vijf maanden niks, deed mij niet goed. Ik ben blij dat de eerste baantjes weer gemaakt zijn.”


Komt u deze week banenzwemmen bij zwembad Rhienderoord dan krijgt u een gratis kop koffie, thee of chocolademelk aangeboden die u op het terras kan opdrinken.