Afbeelding

Sportscholen goed uit de startblokken

BRUMMEN/ EERBEEK - Afgelopen woensdag mochten de sportscholen in Brummen weer open, het kabinet heeft eerder aangekondigde versoepelingen echt doorgevoerd. De sportscholen in onze gemeente zijn er helemaal klaar voor!

“Er zijn al negen proeflessen geboekt voor komende weken”. Mariëlle Walter van hart for her uit Eerbeek is er blij mee. Afgelopen tijd was binnen sporten verboden en kon zij geen gebruik maken van de apparaten in haar fitnesszaal. Juist die apparaten vormen een belangrijk element in de circuittraining van hart for her, waar vrouwen van alle leeftijden, soorten en maten enthousiast begeleid worden in hun wens naar een gezonder lijf en betere conditie. “Vrouwen die sporten niet zo leuk vinden maar toch moeten gaan bewegen van hun huisarts komen hier graag naartoe, evenals vrouwen die een erg druk leven hebben met hun werk, kinderen, mantelzorg of andere dingen. Vaak hebben ze geen tijd om een les van een uur te volgen of anderhalf uur met gewichten te trainen, dat duurt vaak te lang. Wij bieden een training van een half uur aan waarmee je alle spiergroepen traint, op je eigen tempo, op je eigen niveau. Kort maar effectief. Daarnaast heb je aanspraak, je doet iets voor jezelf en je bent even het huis uit. Alle apparaten worden na iedere beurt schoongemaakt. De aantallen die het kabinet opstelt halen wij echt niet. Ik heb maximaal twaalf klanten op anderhalve meter tegelijkertijd binnen. Het is veilig om weer te komen trainen”. Dat laatste beaamt ook Jaap Hesselink van Indoor Sport Brummen. Hij deed tijdens de lockdown wat hij kon, zo veranderde hij de looptijd van abonnementen en zocht hij naar nieuwe vormen van lichaamsbeweging. In Brummen wordt deze zomer de fitnessapparatuur vervangen en werd geïnvesteerd in een Virtual Reality ruimte waar twee mensen uit dezelfde bubbel kunnen trainen. Welk programma, intensiteit en vorm kan de klant zelf bepalen op een iPad. ”Het was even zuur, wij namen deze sportschool over en 2,5 maand later moesten we dicht.” Toch ziet hij ook voordelen aan Corona: soms had ik veel mensen tegelijkertijd binnen waardoor het erg druk was. Nu is het rustiger en relaxter, iedereen kan netjes afstand houden.”


Hij moet wel scherp blijven: "Mensen die eerst vaak trainden hebben in Coronatijd nauwelijks bewogen. Die worden nu goed begeleid in het opbouwen van hun training om blessures te voorkomen. Met het openstellen van de sportscholen en het slechte weer is er geen excuus meer om op de bank te blijven zitten. Brummen kan fit de zomer in."