Opgeslagen voorraden in het huis van Jeanet Westerink. Foto: Jeanet Westerink.
Opgeslagen voorraden in het huis van Jeanet Westerink. Foto: Jeanet Westerink.

"Dieren nooit de dupe"

BRUMMEN - Vanwege de aanhoudende Coronamaatregelen kozen veel mensen het afgelopen jaar voor een huisdier maar Corona brengt niet voor iedereen geluk. Veel mensen raakten het afgelopen jaar in financiële problemen. Merkt Stichting Dierenvoedselbank Brummen iets van de Coronacrisis?

Jeanet Westerink, drijvende kracht waar het gaat om voedselhulp aan dieren in de gemeente Brummen, zegt weinig te merken van een stijging in de vraag naar dierenvoedselhulp. Ze legt uit dat dit niet direct een goed teken is: “we krijgen niet meer hulpverzoeken dan normaal, hooguit een paar. Veel mensen schamen zich en durven niet bij ons aan te kloppen.


Nooit de dupe

Dat is ontzettend jammer want dieren mogen nooit de dupe worden van de financiële situatie van hun baasjes. Wanneer je financieel aan de grond zit heb je veel steun aan je huisdier. Veel mensen denken dat ze er niet voor in aanmerking komen. Westerink moest ooit door persoonlijke omstandigheden zelf een beroep doen op hulp.


Volledig afhankelijk

Voor het bieden van hulp is de stichting volledig afhankelijk van giften van zowel geld als diervoeding. Jeanet en haar vrijwilligers slaan alles thuis op.


Zeecontainer

Haar grote wens: "we hebben een zeecontainer gekregen om alle giften in op te slaan maar de gemeente kan ons maar geen plek geven waar deze mag staan.


Snel een plek nodig

Het zou fantastisch zijn wanneer we die heel snel krijgen”. Voor hulp of donaties kunt u mailen naar dierenvoedselbankbrummen@gmail.com.