Afbeelding

Klompenpad in Empe en Tonden

In Gelderland en Overijssel liggen inmiddels 131 van deze met blauwe klompjes bewegwijzerde paden, terwijl er nog zo’n 25 in voorbereiding zijn.

Gemeente Brummen wil de klompenpaden graag omdat zo het (agrarisch) cultuurlandschap nog beter beleefbaar gemaakt kan worden. Daarnaast is er de verwachting dat de lokale ondernemers en de lokale economie baat hebben bij de ontwikkeling. Op de (digitale) startavond voor het klompenpad Empe/Tonden wordt het project toegelicht. Deelnemers krijgen de kans om hun kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en hun ideeën voor de route aan te dragen. Op thuisgestuurde kaarten kunnen zij aangeven welke plekjes de moeite waard zijn te bezoeken en welke paden er vroeger door het buitengebied hebben gelopen.


Wilt u meedoen?

Aanmelden voor de avond kan via https://www.landschapsbeheergelderland.nl/klompenpad-empe-tonden. Belangstellenden die zich voor 11 mei aanmelden krijgen voorafgaand aan de bijeenkomst een postpakket met informatie om mee te kunnen denken over de route. Voor vragen over deze avond kan contact opgenomen worden met Bjorn van As van SLG: b.vanas@landschapsbeheergelderland.nl of 06-29321672.