Het trotse team presenteert het speciale Bronckhorsterbierbrood.
Het trotse team presenteert het speciale Bronckhorsterbierbrood.

Nieuw: Bronckhorsterbierbrood!

BRUMMEN – Het is een hele mond vol, Bronckhorsterbierbrood en zo smaakt het ook. Dit overheerlijke brood wordt gebakken door Brummens Puur en gaat geserveerd worden in Proeflokaal en Gastrobar 't Kromhout.


Het idee van het Bronckhorsterbierbrood kwam tot stand in een gesprek tussen de brouwerij, 't Kromhout en bakker Jan Teeselink. Het bierbostel van het Brummens Blond, dat volgens een speciaal recept voor 't Kromhout gebrouwen wordt, is een van de belangrijkste ingrediënten van dit ambachtelijk gebakken brood. Het is een eiwit- en energierijk restproduct dat ontstaat bij het produceren van Brummens Blond dat in de Bronckhorster Brewing Company Brummens Blond gebrouwen wordt. Afgelopen donderdag werd het speciale brood gepresenteerd bij Brummens Puur. Zodra de horeca weer geopend is, kunt u het proeven bij 't Kromhout aan het Marktplein in Brummen.

Naast het Bronckhorsterbierbrood worden er met dit recept ook heerlijke broodjes gebakken die zeer geschikt zijn voor een broodje hamburger. En deze worden weer geserveerd bij 't Kromhout, uiteraard met een heerlijk glas Brummens Blond. En zo is de cirkel weer rond.

Het idee om brood met bierbostel als ingrediënt te maken, was nog niet eerder ontstaan. Het zorgde voor een unieke samenwerking tussen twee Brummense bedrijven. De ondernemers Piet Verbeek en Jan Teeseling hebben hiermee gezorgd voor een uniek Brummens product, het Bronckhorsterbierbrood.

Afbeelding