Wethouder aanvaardt laag bod aandelen Bussloo

BRUMMEN - Terwijl de Apeldoornse gemeenteraad vorige week donderdag unaniem akkoord ging met de aankoop van 4305 aandelen in Leisurelands BV (beheerder van recreatieparken, zoals Bussloo) van de Gemeente Brummen, begon in de Brummense gemeenteraad het gemor over die verkoop.

Volgens Peter-Paul Steinweg is vijf euro per aandeel veel te weinig. Wethouder Van Burgsteden stelde echter dat de voorgenomen verkoop een collegebevoegdheid is waarvoor de raad geen toestemming hoeft te verlenen. Vragen van Steinweg wilde ze pas beantwoorden, nadat het college een besluit had genomen en dat per brief aan de gemeenteraad had toegelicht.


Schimmige discussie

Er volgde een schimmige discussie waar steeds meer raadsleden het woord namen maar Van Burgsteden vasthield aan haar volgorde: éérst een collegebesluit en dan de raad informeren. Uiteindelijk stelde burgemeester Van Hedel voor om de raadsvragen mee te nemen in de collegevergadering en het punt voor de raadsvergadering van 15 april op de agenda te zetten. Dat de Apeldoornse raad heeft besloten om te kopen is volgens Van Hedel niet bezwaarlijk. “Voor een koop heb je ook een verkoper nodig.”


Verkoop in bezuinigingsplan 2019

Dat de verkoop van de aandelen op de agenda van het college terecht is gekomen was zo'n twee jaar geleden een initiatief van, toen wethouder, Peter-Paul Steinweg. Hij had vernomen dat de gemeente Heumen in april 2018 haar aandelen voor honderd euro per stuk had verkocht en zou dat de gemeente Brummen ook lukken dan zou dat ongeveer 400.000 euro opleveren.