Kamperen dit jaar door corona extra populair
Kamperen dit jaar door corona extra populair

Campings komende zomer overvol

REGIO - Campings in Nederland stromen vol komend kampeerseizoen en die in Brummen blijven bepaald niet achter. Daarom: op de bonnefooi met caravan, tent of camper op pad gaan levert waarschijnlijk veel frustratie en teleurstelling op. De keuze is immers relatief beperkt nu het buitenland door corona vooralsnog verboden gebied is voor vakantiegangers is. Gisteren, 1 april, was de dag dat veel kampeerbedrijven hun deuren weer openzetten voor hun gasten in aanloop naar de traditionele voorjaarsvakantiedagen.


Neem boerderijcamping de Brummel. Negen jaar geleden gestart, 25 kampeerplekken bij het eigen melkveebedrijf aan de Brummenseweg 10a in Eerbeek. Eigenaresse Marieke Jochems noemt het begin van het seizoen altijd weer verschrikkelijk leuk. ”En het loopt nu echt hard hoor. Mensen zijn aan het reserveren geslagen. Ze weten dat meer dan normaal gegadigden zijn. En dat maakt het aanbod krap. De feestdagen als Pinksteren en Pasen zijn echt geen optie meer hoor. Lukraak voorbijkomen heeft geen zin.” Jochems zegt dat haar camping alle corona beperkingen in acht neemt. “En ja, extern bezoek aan campinggasten beperken we ook. Geen 25 gezinnen met 25 bezoekende partijen op hetzelfde moment dus.”


Naturistencamping

Arie de Winkel van naturistencamping De Kikker in Hall staat met zijn echtgenote weer voor de jaarlijkse marathon van 180 dagen 24/7 aan de bak zijn. “Aan het eind van die 180 dagen ben ik ook altijd wel blij dat de druk er even af gaat, maar nu zijn we er klaar voor en hebben er zin in.”