Ondernemers vinden vertrek Action niet erg

EERBEEK - De winkeliers aan het Oranje Nassauplein in Eerbeek hebben er niet veel moeite mee dat de Action vertrekt. Als vorige week in deze krant gemeld vertrekt de discounter op termijn naar het winkelcomplex aan de Wasacker/Stuijvenburchstraat waar ook de Plus is gevestigd.


Albert Geerts van de slijterij Gall en Gall en buurman van de Action zegt weinig te horen van zorg bij zijn collega-ondernemers over het vertrek: “maar ik zeg er meteen bij dat we elkaar minder spreken, ook weer als gevolg van corona. Dus misschien mis ik wat. De Action zorgt natuurlijk voor extra publiek op dit plein. Maar de vraag is in hoeverre andere ondernemers daarvan meeprofiteren. Ikzelf draaide bijvoorbeeld een veel betere omzet toen de Action vanwege corona dicht zat. Misschien simpelweg omdat klanten gemakkelijker bij mij voor de deur konden parkeren.”


Tessa Belt van de Kaasvoordeelshop, gevestigd in de kiosk op het plein heeft feitelijk hetzelfde verhaal. Althans zij merkte niet dat het bezoek aan haar zaak minder werd toen de Action wegens Corona dicht zat. “Ik denk dat een groot deel van de mensen dat Action bezoekt ook puur voor deze winkel komen. Het is dan niet meteen zo dat ze bij mij binnenstappen. Dus ik betreur het vertrek niet. Wel is natuurlijk van belang dat er een goede nieuwe invulling komt. Ik begrijp dat er appartementen komen. Dat lijkt me niet verkeerd. Wat we moeten zien te voorkomen is dat er een teveel aan winkelvloeroppervlak in Eerbeek komt. Want onvermijdelijk ontstaan dan gaten in je winkelgebied. En daar wordt het niet aantrekkelijker van.”