Afbeelding

Thema Paasviering: Een vogel zingt!

BRUMMEN - In voorgaande jaren is er op de zaterdagavond voorafgaande aan paaszondag een oecumenische paasmaaltijd voor kinderen in de Pancratiuskerk gevierd. Vele kinderen van scholen en kerken kwamen bij elkaar om met elkaar het paasfeest in te luiden en om samen gezellig te eten.

Dit jaar zal dat helaas nog steeds niet op die feestelijke manier van bij elkaar zijn kunnen gebeuren. Daarom hebben de kerken van Brummen en de basisscholen een online maaltijd georganiseerd. De kinderen thuis kunnen met hun gezinsleden de maaltijd gebruiken en meedoen aan de speciale viering. Er wordt een verhaal verteld. Er zijn liederen te beluisteren die in de kerk door kinderen zijn voorgespeeld. Sommige liedjes kun je ook via YouTube horen. Het thema van deze paasviering voor kinderen is: “Een vogel zingt!” De merel en de mus zullen dan ook vertellen en zingen van wat Pasen viert: de opstanding, nieuw leven.


Ter gelegenheid van dit bijzondere paasfeest is vogelaar Norbert Lucassen bereid gevonden om iets te vertellen over zijn grote passie: Het bestuderen en beluisteren van vogels. Het interview heeft plaatsgevonden op de Tondense- en Empenseheide. Temidden van de mooie vogels en de schitterende natuur daar. Op zaterdag 3 april bent u allemaal van harte welkom bij de online paasviering. U kunt de viering downloaden en beluisteren op kerkwebbrummen.nl.


U vindt daar ook het interview met Norbert Lucassen en foto’s en filmpjes van de voorbereidingen op het paasfeest. Brummens Bruisende Oecumene wenst u allen prachtige en gezonde paasdagen toe.