Manouk Beek spartelt met haar leerling in het water. Foto: Marion Verhaaf
Manouk Beek spartelt met haar leerling in het water. Foto: Marion Verhaaf

Hoera zwemlessen mogen weer!

BRUMMEN – Allround zwembad medewerker Manouk Beek straalt van plezier, net als alle kinderen die weer een duik in het binnenbad van Rhienderoord mogen nemen. De zwemlessen mochten afgelopen dinsdag weer hervat worden.

Het droogzwemmen met behulp van filmpjes op het internet zijn van af nu hopelijk verleden tijd. De kinderen hebben het zwemmen net zo gemist als de medewerkers het lesgeven hebben gemist. Manouk Beek vond het zelf super leuk dat zij weer zwemles mocht geven. “Dat is toch wat mijn collega’s en ik het liefst doen, lesgeven en kinderen zwemveilig krijgen. Het jongetje dat ik net les gaf ging met een grote lach weer naar huis. Hij kreeg nu even individueel les om hem extra te helpen, daar was even ruimte voor en daarna is hij weer bij zijn eigen groep aangesloten”. Samen met haar collega’s maakt zij een feest van het feit dat de zwemlessen weer zijn begonnen. Dat doen zij onder meer door een kleurwedstrijd te organiseren voor de alle kinderen. De eerste prijs is een 12 baden kaart voor het vrijzwemmen. Dat riep een jongetje die met zijn moeder aankwam bij het zwembad. Hij kon haast niet wachten weer voor zijn afzwemmen te gaan oefenen. “Duiken kan ik goed!” Samen met andere kinderen liep hij gekleed naar het bad waar zijn zwemleraar op hen stond te wachten.

De achterstanden moeten zo snel mogelijk weer worden weggewerkt, zwemlessen zijn de belangrijkste remedie tegen verdrinken.