Irene en Joost., twee blije nieuwkomers op het platte land.  Foto: Mariët Visser
Irene en Joost., twee blije nieuwkomers op het platte land. Foto: Mariët Visser

Irene en Joost gingen van west naar oost

HALL - Een groeiende groep inwoners verhuist van het westen naar het oosten van het land. In deze rubriek stellen we nieuwkomers voor. Irene (46) en Joost (50) verruilden het centrum van Utrecht (“we woonden op een steenworp afstand van de singels”) voor een ruime boerderij in Hall.

Beiden zijn echte paardenliefhebbers en droomden ervan hun paarden aan huis te kunnen houden. Ze waren zeker niet ontevreden met hun Utrechtse benedenwoning van 50 m2. Alleen, twee paarden houden in een tuintje van 3 x 7 m2 is toch wat lastig. Ze gingen kijken naar een boerderij in Hall en waren op slag verliefd: “de ligging, de ruimte, de plek zelf. Het voelde meteen goed.


De paarden komen op de eerste plaats

We hebben dus ook geen andere huizen meer bekeken”. Sinds december 2019 wonen ze in het buitengebied van Hall. Irene is sinds woensdag afgestudeerd fysiotherapeut en Joost werkt bij de overheid. In het begin klusten ze 16 uur per dag en nog steeds zijn ze iedere week met aanpassingen bezig: “het is zo fijn om altijd buiten te zijn en te werken op je eigen erf, lekker met je handen in de grond. Je krijgt er zo’n voldaan gevoel van” zegt Irene. Eerst werd de schuur onder handen genomen voor de paarden, daarna volgde het huis, dat dateert uit de jaren ’70. “Eerst de paarden en dan wij, zo gaat dat met paardenliefhebbers”. Net voor de coronacrisis uitbrak woonden ze in Hall en daar zijn ze blij om. In de stad vastzitten tijdens een pandemie is niet prettig. Hun leven ging nu gewoon door op het erf en met de paarden. Joost werkt volledig thuis en Irene de helft van de tijd. Soms kunnen ze niet geloven dat ze hier echt wonen. De paarden zijn ook blij, die kunnen nu zelf beslissen of ze buiten of binnen willen zijn. ’s-Morgens drinken ze vaak een kopje koffie kunnen op stal. Ze zijn van plan hier nog heel lang te blijven wonen!



Oproep van de redactie: Bent u recent in de gemeente Brummen komen wonen en wilt u meedoen aan deze rubriek? Mail naar info@brummensnieuws.nl ovv ‘Nieuwkomers'